X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova creditele vor fi mai accesibile

8 iul. 2015,, 12:15   Economie
2665 0

В Молдове облегчили доступ к кредитам
Foto: goodhouse.com.ua

În Republica Moldova va fi facilitat accesul la resursele de creditare pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și la creditele de consum, informează NOI.md. Consiliul de administrație al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat modificarea și completarea Regulamentului cu privire la clasificarea activelor şi angajamentelor condiţionale. Conform modificărilor, plafonul creditelor fără gaj va fi majorat de 5 ori – de la 100 de mii pînă la 500 de mii de lei, iar plafonul creditelor de consum – de 3,3 ori – de la 30 de mii pînă la 100 de mii de lei.

Potrivit BNM, prin această decizie se dorește o creştere a volumului de finanţare a businessului mic și mijlociu și consolidarea în continuare a capacității băncilor de a intermedia fluxurile financiare. Întreprinzătorii mici și mijlocii vor beneficia de condiții mai favorabile la contractarea creditelor, la fel ca și solicitanții creditelor de consum.

Astfel, BNM consideră oportună majorarea plafonului creditelor cu destinația respectivă, care nu sînt garantate cu gaj sau prin alte mijloace de garantare, dar rambursarea se bazează numai pe obligația debitorului și pe procedurile de asigurare interne ale băncii. Așadar, agenții economici ce dispun de venituri suficiente, dar nu și de gaj sau altă garanție, vor putea obține credite fără gaj în sume de pînă la 500 de mii de lei față de 100 de mii de lei, cum a fost anterior. Respectiv, băncile vor fi încurajate să extindă plafonul de acordare a creditelor de consum de la 30 de mii de lei la 100 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?