Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cele mai bune branduri moldovenești de haine, apreciate la Milano

8 iul. 2015,, 12:00   Business
13441 5
Лучшие молдавские бренды одежды оценили в Милане
Foto: publika.md
La pavilionul Republicii Moldova de la Expoziția mondială „Expo Milano 2015”, luna iulie va fi dedicată promovării ramurii textile din Moldova. Aici deja au avut loc prezentări de colecții vestimentare create de cei mai buni designeri moldoveni, informează NOI.md.

Potrivit Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), după agenda plină din iunie curent, dedicată diverselor misiuni de afaceri, vizite de lucru, întrevederi cu reprezentanți ai țărilor partenere ale Republicii Moldova din domeniul agroalimentar, în luna iulie vine rîndul industriei textile să se prezinte și să cucerească publicul cu ultimele sale creații.

Avînd în vedere că orașul Milano este un etalon pentru casele de modă din lumea întreagă, recunoscut fiind drept una dintre capitalele modei și designului, acesta este un bun prilej pentru prezentarea ramurii textile autohtone la „Expo Milano 2015”. În acest context, în perioada 1-3 iulie, MIEPO a realizat o misiune de afaceri pentru brandurile autohtone din industria textilă. Aceasta a inclus prezentări de colecții, vizite la cîteva companii italiene producătoare de textile și întîlniri bilaterale. Agenda misiunii a fost completată și de expoziția „Moldovan Fashion Industry”, care s-a desfășurat în incinta pavilionului Republicii Moldova și la care au fost prezentate colecțiile a 10 creatori și designeri autohtoni.

Potrivit reprezentanților MIEPO, Expoziția „Moldovan Fashion Industry” vine să contribuie la valorificarea potențialului sectorului industriei ușoare din Republica Moldova, prin prezentarea colecțiilor caselor de modă autohtone la o expoziție de talie mondială.

Reprezentanți ai 12 renumite case de modă, printre care „Dolce&Gabbana”, „Armani”, „Burberry”, „Brunello”, „Margherita Nicolosi”, au vizitat pavilionul Republicii Moldova pentru a se familiariza cu ultimele colecții prezentate de brandurile moldovenești „Georgette”, „Creme Brulee”, „Eho”, „O`devalle”, „Lorina”, „Natalya Maskvina”, „La Tyana”, „Ionel”, „Sekana”. Pe lîngă beneficiile de imagine, designerii și producătorii autohtoni prezenți la „Expo Milano 2015” au avut ocazia de a stabili contacte și parteneriate valoroase.

La mijlocul lunii iulie, în pavilionul Moldovei va fi organizată și o degustare a celor mai bune vinuri moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?