Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Papa Francisc, primit de preşedintele Ecuadorului după o slujbă în faţa a sute de mii de oameni

7 iul. 2015,, 17:50   Externe
2827 0

Foto: obozrevatel.com

Papa Francisc a fost primit luni la palatul prezidenţial din Quito de preşedintele ecuadorian Rafael Correa, după ce a celebrat o mesă în Guayaquil la care au participat sute de mii de persoane, relatează Associated Press în pagina electronică.

Suveranul Pontif a fost primit ca un erou de mulţimea din Guayaquil, cel mai mare oraş din Ecuador, unde a celebrat prima sa mesă din turneul sud-american care va continua în Bolivia şi Paraguay.

Potrivit estimărilor Guvernului, aproximativ 550.000 de persoane au participat la slujbă, dar purtătorul de cuvînt al Vaticanului, Federico Lombardi, a apreciat că un milion de oameni au fost prezenţi.

Papa Francisc le-a spus credincioşilor că familiile lor sînt fundamentul societăţii, dar trebuie să fie susţinute mai bine şi consolidate. Familia reprezintă "cel mai apropiat spital, prima şcoală pentru tineri, cea mai bună casă pentru bătrîni", a afirmat el, adăugînd că se întîmplă miracole în ficare zi într-o familie, din dragoste, dar uneori iubirea şi fericirea se termină.

După slujbă, Francisc a luat prînzul cu un grup de iezuiţi, iar spre seară a avut o întîlnire de 50 de minute cu preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, la palatul prezidenţial. Papa s-a rugat apoi la catedrala din Quito şi a binecuvîntat mulţimea venită să-l vadă.

Luni seara, papa a ieşit pentru a doua oară din reşedinţa ambasadorului Vaticanului, unde este cazat, pentru a saluta mulţimea prezentă.

Suveranul Pontif îşi încheie marţi vizita în Ecuador, cu o mesă în aer liber în capitală, întîlniri cu episcopi, grupuri de indigeni şi studenţi, precum şi o vizită la o cunoscută biserică iezuită.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?