X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Pe teritoriul Moldovei activează un serviciu secret străin

7 iul. 2015,, 16:15   Societate
12619 5
На территории Молдовы действует иностранная спецслужба
Foto: antena3.ro
Organele de drept ale Moldovei operează investigațiile în cazul dosarului penal privind spălarea banilor de către un grup de întreprinzători străini în colaborare cu un serviciu secret străin, relatează NOI.md.

O sursă din cadrul organelor de drept ale Moldovei a comunicat pentru NOI.md că instituțiile anticorupție ale Republicii Moldova au pornit urmărirea penală pe cazul spălării de bani realizate de businessmenii străini. Totodată, organele de drept moldovene beneficiază de asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al SUA.

Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție Adrian Popenco a confirmat pentru NOI.md că operațiunea specială efectuată în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA) la 6 iulie s-a încheiat. „Au fost reținute persoane suspecte, inclusiv cetățeni străini. Deocamdată nu pot divulga detaliile, nu-mi permite ancheta. Însă informațiile pentru mass-media deja se pregătesc și vor fi publicate în viitorul apropiat”, a comunicat procurorul.

Serviciul de presă al CNA a comunicat pentru NOI.md că rezultatele operațiunii speciale vor fi anunțate în cadrul unei conferințe de presă speciale care va avea loc în cel mai apropiat timp.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?