X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Colonelul Petru Costin a fost decorat cu ordinul „Crucea de argint” al Ungariei (VIDEO)

3 iul. 2015,, 13:30   Societate
3768 0

Colonelul Petru Costin a fost decorat cu ordinul „Crucea de argint” al Ungariei (VIDEO)
Foto : noi.md

Pe 2 iulie, în incita Ambasadei Ungariei la Chișinău s-a desfășurat ceremonia de decorare a colonelului Petru Costin, fondatorul și directorul Muzeului Serviciului Vamal, cu ordinul „Crucea de Argint” al Ungariei. Decorația a fost oferită de către Ministrul Apărării Ungariei, Csaba Hende, pentru crearea și îngrijirea memorialelor militare maghiare pe teritoriul Republicii Moldova, informează NOI.md.

De asemenea, în cadrul ceremoniei, Csaba Hende i-a înmînat o diplomă de merit colonelului Vitalie Ciobanu, șeful Centrului de Cultură şi Istorie Militară a Ministerului Apărării.

„Este un moment important în relațiile militare dintre Moldova și Ungaria, este un moment important în domeniul cooperării noastre. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit domnilor colonei Petru Costin și Vitalie Ciobanu pentru faptul că au depus tot efortul pentru a ajunge la aceste rezultate, de a ridica monumente militare în Moldova”, a menționat Ambasadorul Ungariei la Chișinău, Mátyás Szilágyi.

Ministrul ungar al Apărării a spus că, indiferent de războiul și frontul unde și-au pierdut viața, acești militari și civili sînt eroi. „Soldatul decedat nu mai este inamic. Nu există o faptă mai nobilă decît îngrijirea acelor locuri unde se află cei care și-au jertfit viața”, a remarcat Csaba Hende.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?