Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

MInisterul Tineretului a chemat voluntarii

1 iul. 2015,, 16:45   Societate
2378 0
Министерство молодежи призвало волонтеров
Foto: hallo-dautsche.ru
Începînd cu ziua de azi, 11 instituții de la noi din țară au fost certificate, acestea primind statutul oficial de instituții gazdă a activității de voluntariat, informează NOI.md.

Ministerul Tineretului și Sportului a oferit pînă în prezent 11 certificate ce confirmă statutul de gazdă a activităților de voluntariat. Printre aceste 11 instituții acreditate se numără trei autorități publice centrale și opt asociații obștești.

De menționat că voluntarii încorporați în aceste instituții vor primi carnet de voluntar. În acesta urmează să fie trecute toate perioadele și locurile unde a activat persoana voluntar. Mai mult decît atît, cu ajutorul acestor carnete voluntarii vor putea beneficia totalmente de privilegiile Legii cu privire la voluntariat.

Legea, spre exemplu, stipulează că „la angajarea în muncă a unui candidat sau la atestarea și promovarea unui angajat, voluntariatul prestat în sectorul public și în cel guvernamental, confirmat prin certificat nominal de voluntariat, scrisoare de recomandare și carnetul de voluntar, va fi considerat de angajator ca experiență de muncă, în condițiile în care aceasta constituie criteriul de selecție”. Mai mult, tinerii care au practicat voluntariatul în anii de liceu, conform Legii, la înmatricularea în instituțiile de învățămînt superior, la oferirea de burse sau la cazarea în cămine studențești, în momentul în care doi sau mai mulți candidați au acumulat punctaj egal, vor fi privilegiați.

La fel, voluntariatul va fi considerat vechime de muncă, dacă voluntarul a activat în același domeniu cu specialitatea obținută.

Ministerul Tineretului și Sportului încurajează depunerea dosarelor de către instituțiile în cadrul cărora se practică voluntariatul, pentru a obține acreditare în domeniul voluntariatului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?