X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va fi reorganizat

1 iul. 2015,, 13:45   Societate
2061 0

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va fi reorganizat
Foto: noi.md

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va fi reorganizat prin fuziune cu cele două centre regionale de la Bălți și Cahul. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la inițiativa Ministerului Sănătății, informează NOI.md.

Potrivit ministrului Mircea Buga, în urma reorganizării instituției va fi creată o structură consolidată la nivel național, care va asigura administrarea eficientă a cadrelor de donatori și a sîngelui. Noua structură va avea un singur conducător, iar o parte din personalul celor trei centre va fi disponibilizat conform legii, se arată în hotărîrea Guvernului.

„Sistemul național de transfuzie a sîngelui necesită o monitorizare strictă din partea autorităților centrale. Actualmente avem trei centre, dar e nevoie de un control centralizat, astfel încît să fie asigurată securitatea transfuziei. E nevoie de o structură care să aibă o abordare unică. În așa fel se vor reduce și cheltuielile de ordin administrativ, avînd în vedere situația economică austeră a țării noastre”, a preciza Buga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?