Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Moldova a participat la reuniunea informală a miniștrilor de externe ai statelor Parteneriatului Estic

30 iun. 2015,, 10:00   Politică
2000 0
Делегация Молдовы приняла участие в неформальной встрече глав МИД в рамках «Восточного партнерства»
Foto: mfa.gov.md
O delegație a Republicii Moldova, condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Cujbă, a participat luni, 29 iunie, la cea de-a cincea reuniune ministerială informală a Parteneriatului Estic, care s-a desfășurat la Minsk, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de MAEIE, la eveniment au participat miniştrii afacerilor externe ai statelor membre UE şi Parteneriatului Estic, precum şi comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocierile pentru Extindere, Johannes Hahn.

În cadrul reuniunii, oficialii au discutat despre perspectivele, provocările şi viitorul Parteneriatului Estic, în conformitate cu necesităţile şi aşteptările individuale ale partenerilor și priorităţile de cooperare ale UE reflectate inclusiv în Declarația summitului de la Riga.

În context, Daniela Cujbă a reiterat importanţa consolidării relaţiilor bilaterale în cadrul parteneriatului printr-o abordare diferențiată, în funcție de necesităţile și progresele realizate de către parteneri şi aplicarea principiului „mai mult pentru mai mult”. De asemenea, a fost prezentată poziţia Republicii Moldova faţă de procesul de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?