Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Un copil din Spania a murit de difterie; părinții lui refuzaseră vaccinarea

27 iun. 2015,, 22:00   Externe
4455 0

Foto: tervis.com.ua

Un copil de șase ani bolnav de difterie și care nu fusese vaccinat contra acestei maladii a murit sâmbătă în spitalul din Barcelona în care era internat din 30 mai, transmite EFE, precizând că acesta este primul caz de difterie înregistrat în Spania în ultimii 28 de ani.

Băiatul, care nu fusese vaccinat din cauză că părinții săi s-au opus, nu a făcut față complicațiilor provocate de toxina difterică la funcțiile respiratorii, cardiace și renale. Medicii au încercat să-l salveze apelând și la respirație asistată și conectare la un rinichi artificial, dar nu au reușit.

Tratamentul medicamentos administrat micului pacient a fost importat din Rusia, întrucât nu este disponibil în nicio țară europeană, precizează ziarul spaniol 'ABC'.

Depistarea acestui caz a provocat o amplă polemică în Spania, unde vaccinarea se recomandă, dar nu este obligatorie, conform unei legi din 1986.

Peste 50 de minori, colegi și prieteni ai copilului bolnav, au fost examinați, probele de laborator relevând că zece dintre ei erau purtători ai bacteriei Corynebacterium diphtheriae, care produce această boală infecțioasă a căilor respiratorii, dar nu s-au îmbolnăvit întrucât erau vaccinați. Ei au fost supuși unui tratament cu antibiotice pentru eliminarea bacteriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?