X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Drumul reconstruit Sărăteni-Soroca a fost vandalizat

27 iun. 2015,, 10:15   Societate
5759 2
Реконструированная трасса Сэрэтень–Сорока подверглась нападению вандалов
Foto: noi.md
Nici nu au reușit locuitorii țării să circule bine pe traseul modernizat Soroca-Sărăteni, că de aici au început să dispară indicatoarele rutiere, au apărut inscripții cu vopsea și pe alocuri a fost deteriorat trotuarul. Iar în majoritatea cazurilor vinovații nu au fost găsiți.

”Este o obrăznicie, dar ce să facem, dacă oamenii nu au șapte ani de acasă. Că doar pentru oameni a fost făcut, dar ce să faci, dacă tineretul nu are altceva ce să facă, decît să fure și să strice?”, a spus un bărbat.

Poliția a reușit să-i identifice pe cei care au furat indicatoarele rutiere din satele raionului Soroca.

„În trei cazuri au fost depistați cei care au comis furtul. Ei au fost sancționați cu o amendă de la 400 la 800 de lei”, a comunicat secretarul de presă al Inspectoratului de poliție de la Soroca Ludmila Sochircă.
Nici aici încălcările nu s-au sfîrșit. În satul Brînzenii Noi, raionul Telenești, necunoscuții au furat becurile din felinare. Deocamdată nu a fost pedepsit nimeni.

Asupra prevenirii unor astfel de incidente muncește intens Ministerul Transporturilor.

„Principalul nostru obiectiv este să informăm poliția despre fiecare incident produs. Bineînțeles că se aplică amenda, dar important e să se ceara recuperarea prejudiciului, iar această sumă poate fi foarte înaltă”, a spus viceministrul Transporturilor Anatol Usatîi.

Lucrările de reparație a autostrăzii Soroca-Sărăteni, inițiate în 2012, au costat circa 100 de milioane de dolari. Mijloacele au fost alocate de Guvernul Statelor Unite ale Americii în cadrul programului „Compact”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?