X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

CNPF a lansat serviciul de verificări interactive a activității polițelor de asigurare

26 iun. 2015,, 15:15   Societate
2989 0
НКФР запустила сервис интерактивной проверки действительности страховых полисов rca.cnpf.md
Foto: ladyua.com
Într-un interviu pentru publicația Capital – Market, șeful interimar al Direcției generale pentru supraveghere în asigurări de pe lîngă Comisia Națională a Pieței Financiare, Svetlana Lupașcu, a anunțat că, cu ajutorul acestui serviciu fiecare utilizator poate verifica veridicitatea protecției prin asigurarea auto pentru prejudiciul adus unității de transport.

Ea a tras atenția la faptul că în pofida activității Sistemului informațional de stat RCA Data, fenomenul ”escrocheriilor” în sistemul de asigurare mai persistă. Sunt identificate cazuri de falsificare a polițelor de asigurare și RCA și Cartea Verde. Lupașcu a accentuat că în cadrul CNPF sunt întreprinse măsuri pentru asigurarea accesului organelor care verifică RCA la unele date ale Sistemului informațional RCA Data. Totodată, instituția cooperează cu organele de drept pentru contracararea acestui flagel. Potrivit oficialei, CNPF a propus modificarea și suplimentarea Legii 414/2006, care confirmă instrumentele de control în domeniul asigurării a colaboratorilor Inspectoratului național de patrulare și a Poliției de frontieră, bazate pe schimb de date între sistemele informaționale de stat.

El a subliniat că controlul asupra faptului dețin participanții la trafic polița RCA este un element al funcționării adecvate a mecanismului de protecție prin asigurare, luând în considerare munca la nivel național a sistemului informațional în domeniul asigurării RCA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?