X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorii semnalează cazuri multiple de maltratare a militarilor în Forţele Armate

25 iun. 2015,, 09:30   Societate
3111 0

Foto: nr2.ru

Mai mulţi militari, înrolaţi în Forţele Armate, au fost supuşi maltratărilor fizice din partea colegilor sau superiorilor, majoritatea cazurilor fiind cunoscute persoanelor cu funcţii de răspundere care însă nu au sesizat Procuratura militară.

Constatarea a fost făcută de procurori în urma controalelor privind prevenirea traumatismului şi respectarea drepturilor militarilor serviciului în termen al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale, efectuate în primăvara acestui an, anunţă un comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit sursei citate, „în cadrul controalelor au fost stabilite cazuri de aplicare a forţei fizice faţă de militari, majoritatea cazurilor fiind cunoscute persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul unităţii militare, însă despre care fapte nu a fost sesizată Procuratura militară Chişinău”.

Urmare a intervenţiei procurorilor militari, „au fost pornite urmăriri penale pe mai multe infracţiuni, printre care: acte de violenţă săvârşite asupra militarului, încălcarea regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari dacă între ei nu există raporturi de subordonare şi dezertare”.

Totodată, Procuratura Militară Chişinău a demonstrat că, în intervalul lunilor martie – aprilie 2015, sergentul inferior al Bazei militare de instruire a Armatei Naţionale a aplicat forţa fizică faţă de şase militari din subordine, cauzându-le vătămări corporale. Acesta a fost deja condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru aplicarea violenţei faţă militarii din subordine.

Procurorii anunţă că investigaţiile continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?