Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Primarul satului Topala a devenit un mic oligarh în localitate – declarație

22 iun. 2015,, 13:03   Politică
5159 0

Primarul satului Topala a devenit un mic oligarh în localitate – declarație
Foto: infotag.md

Vicepreședintele Asociației Sociologilor și Demografilor, Andrei Dumbrăveanu, susține că scandalul iscat acum o săptămînă la secția de vot din satul Topala, raionul Cimișlia, ar fi consecința unui conflict mai vechi dintre săteni și primarul actual. Potrivit lui Dumbrăveanu, actualul primar ar fi convins zeci de oameni din localitățile învecinate să-și schimbe temporar viza de reședință pentru a putea vota în favoarea sa, lucru care i-a nemulțumit pe locuitorii comunității, notează NOI.md.

„Actualul primar, care deține deja de 13 ani această funcție, s-a dovedit a fi un mic oligarh, care a devenit stăpîn pe pămînturi, pe toate bunurile localității. El le distribuie și le gestionează împreună cu clanurile care îl înconjoară. Pentru a obține un nou mandat, dînsul a înscris cu viză de reședință oameni din satele vecine, care îi lucrează pămînturile”, a precizat Dumbrăveanu.

Potrivit lui, acest lucru i-a nemulțumit pe locuitorii satului, care au devastat biroul electoral în ziua scrutinului, blocînd în acest fel procesul de vot. Pentru evitarea unor asemenea incidente în turul II al alegerilor locale, reprezentanții Asociației Sociologilor au cerut consiliilor electorale de circumscripție să facă ordine în listele electorale și să nu permită votarea pe liste suplimentare.

„La Topala s-a developat o stare de lucruri care ne dovedește că toată republica poate fi «topalizată», că aceste tehnici electorale sînt aplicate și în alte părți”, a punctat Dumbrăveanu.

Precizăm că Biroul electoral din satul Topala a fost vandalizat în ziua de 14 iunie de către un grup de persoane din localitate. În urma incidentului, Comisia Electorală Centrală a decis organizarea alegerilor repetate.

Actualul primar al localității a fost ales pe lista PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?