X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Peste 800 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină din Moldova au depus jurămîntul lui Hipocrate

18 iun. 2015,, 11:00   Societate
2986 0
Свыше 800 выпускников медуниверситета Молдовы приняли клятву Гиппократа
Foto: publika.md
Peste 800 de absolvenţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" au depus miercuri jurămîntul lui Hipocrate. Potrivit agenţiei "Infotag", studenţii au depus jurămîntul în prezenţa familiei şi apropiaţilor, conducerii Universităţii, secretarului de stat al Ministerului Sănătăţii din Germania, Lutz Stroppe, conducerea Ministerului Sănătăţii şi a deputaţilor din comisia parlamentară pentru protecţie socială, sănătate şi familie.

Rectorul Universităţii, Ion Ababii, i-a felicitat pe absolvenţi şi pe toți medicii cu prilejul sărbătorii profesionale, mulţumindu-le pentru munca lor. Preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti, a spus în discursul său că în Parlament există un consens în domeniul sectorului sănătăţii.

"Marea parte a legilor ce vizează sistemul sănătăţii, care au fost adoptate în doar cîteva luni de activitate a actualului parlament, este confirmarea acestui fapt", a spus Domenti. Una dintre ultimele iniţiative legislative ale Comisiei a devenit proiectul de lege ce vine să completeze vacuumul legislativ în privinţa statutului juridic al medicului rezident.

"Scopul acestuia este îmbunătăţirea procesului de instruire şi pregătire a medicilor rezidenţi, de a-i adapta armonios în colectivele medicale, de a le spori motivaţia morală şi materială", a menţionat deputata.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?