Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fermierii au marcat Ziua cimpului de sfecla de zahar (FOTO)

16 iun. 2015,, 14:00   Economie
3322 1

Фермеры провели День поля сахарной свеклы
Foto: noi.md

Pe 12 iunie compania moldo-germană producătoare de zahăr “Südzucker Moldova” a organizat a X-ea ediție a „Zilei cîmpului sfeclei de zahăr” în formatul unui seminar practic. La eveniment au luat parte aproximativ 150 agronomi și fermieri, directori ai gospodăriilor agricole producătoare de sfeclă de zahăr din Moldova.

Seminarul dedicat tehnologiilor inovative de cultivare a rădăcinilor dulci a avut în vizor adaptarea producerii sfeclei de zahăr la noile condiții climaterice. Ca și în anii precedenți, au rămas în topul discuțiilor selecția noilor soiuri de sfeclă de zahăr, mai productive, de rînd cu protecția plantelor și tehnologiile conservative de prelucrare a solului - no-till și mini-till.

Pentru anul curent, care pare a fi unul secetos, compania Südzucker Moldova preconizează irigarea a peste 1000 ha de cîmpuri din 10 gospodării agricole. Această decizie a fost luată după ce experiența lui 2014 a demonstrat că recolta poate fi sporită cu pînă la 27-30 % chiar și în condiții climaterice normale. Reprezentanții Asociației Producătorilor de Sfeclă de Zahăr au remarcat, la rîndul lor, importanța acestui aspect, solicitînd autorităților Guvernului să contribuie pe toate căile pentru a repune în funcțiune fostele stații de irigare.

Speaker-ul administraţiei Südzucker Moldova, Alexander Koss, a asigurat fermierii că susținerea din partea concernului german Südzucker AG, va fi fortificată, avînd în vedere circumsanțele dificile, apărute anul trecut, cînd producătorii de zahăr din Moldova au pierdut piața rusească, căreia îi revenea o mare parte din contingentul total de export. Alexander Koss a spus că, la momentul actual, administrația companiei pe care o conduce depune eforturi considerabile pentru a mări volumele de zahăr exportate în România și Kazahstan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?