Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Platforma „DA” salută demisia lui Chiril Gaburici din funcţia de premier

12 iun. 2015,, 17:15   Politică
4997 8
Лидеры платформы DA: Габурич поступил достаточно достойно
Foto: infotag.md
Platforma civică "Demnitate şi Adevăr" (PCDA) salută demisia lui Chiril Gaburici din funcţia de prim-ministru al Moldovei. Acest lucru rezultă din cele spuse de către liderii platformei vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag".

"Ţinem să menţionăm că Gaburici a procedat demn. El a decis să plece pentru a nu fi în continuare complice al crimelor comise de actuala guvernare. El a fost implicat în această mocirlă şi a decis să plece. O încercare lăudabilă. A rămas să prezinte detaliile adevăratului motiv al demisiei sale şi ce s-a întîmplat în sistemul bancar", a spus unul dintre liderii "DA", Igor Boţan.

El a subliniat că demisia Guvernului şi ceea ce a precedat-o vorbeşte despre faptul că "în Moldova nu funcţionează nicio lege".

"Ne-am convins că deciziile din ţară sînt luate nu de Guvern, Parlament sau preşedinte. Deciziile sînt luate de liderii celor două partide, care ilegal au creat un nou centru de concentrare a puterii. Guvernul propune lichidarea celor trei bănci problematice, iar liderii alianţei decid să le naţionalizeze pentru a încerca să fure un nou miliard de la cetăţenii ţării", a declarat Boţan.

Întrebaţi despre rezultatele acţiunii de protest desfăşurate duminică, unul dintre liderii platformei, Andrei Năstase, a spus că "acţiunea a avut loc cu succes, în pofida comportamentului Partidului Liberal".

"S-a creat impresia că liberalii au primit ordin să ne zădărnicească acţiunea. Nu avem nimic împotriva lor. Acolo unde ideile noastre coincid sîntem gata să luptăm împreună. Cerinţele noastre sînt extrem de clare: noi cerem returnarea miliardului furat, continuarea cursului european al ţării, garantarea libertăţii cetăţenilor şi dezvoltare democratică", a subliniat Năstase.

La rîndul său, fostul magistrat al Curţii Europene a Drepturilor Omului Stanislav Pavlovschi a menţionat că "tensiunile din societate au ajuns la culme".

"Dacă aici colegii mei au afirmat că Moldova este la marginea prăpastiei, atunci eu mă tem că noi deja am căzut în această prăpastie. Este destul de adîncă şi căderea va dura mult. Dar totuşi este necesar de luat măsuri, nu vreau să fiu un profet rău, dar mă tem că situaţia va ieşi de sub control. Oamenii au ajuns în pragul disperării, se poate întîmpla orice", a spus Pavlovschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?