Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Platforma „DA” le-a mulţumit participanţilor la proteste şi demarează consultări cu partidele

12 iun. 2015,, 17:00   Politică
4156 4
Гражданская платформа "DA" начинает консультации с партиями
Foto: mignews.com.ua
Platforma civică "Demnitate şi Adevăr" (PCDA) le-a mulţumit vineri participanţilor la proteste şi a anunţat demararea consultărilor cu partidele politice.

Preşedintele platformei „DA”, Andrei Năstase, a remarcat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", curajul şi responsabilitatea civică manifestate de protestatari şi îşi exprimă încrederea că neclintita coeziune civică demonstrată în cadrul protestelor va motiva în continuare cetăţenii să fie parte a mişcării protestatare şi să contribuie activ la lărgirea rîndurilor acesteia.

"PCDA constată că cele trei acţiuni de protest din lunile aprilie, mai şi iunie a.c. conturează un fenomen de contestare crescîndă din partea cetăţenilor a unei guvernări profund corupte, care a capturat instituţiile statului. Cel mai important succes al protestatarilor este că acest fenomen emergent a devenit unul de referinţă pentru întreaga opinie publică din ţară şi de peste hotare, precum şi pentru mediile decizionale internaţionale din care fac parte partenerii de dezvoltare ai Republici Moldova", a spus el.

În mesajul platformei se menţionează că pierderea credibilităţii guvernanţilor corupţi din Moldova, din partea propriilor cetăţeni, a partenerilor de dezvoltare şi a instituţiilor finanţatoare internaţionale, ca urmare a subjugării instituţiilor publice, a sistemului justiţiei, dar mai ales a jafului secolului, împinge Republica Moldova spre haos şi conflicte social-politice fără precedent.

"PCDA anunţă opinia publică despre demararea consultărilor cu partidele politice privind constatarea convergenţei atitudinilor faţă de situaţia din ţară, identificarea soluţiilor şi acţiunile ce pot fi întreprinse pe dimensiunea civică de către PCDA şi pe dimensiunea politică de către partide. Formarea cu participarea partenerilor de consultări a comitetului de organizare a Adunării Naţionale din 27 august 2015, pentru concretizarea sarcinilor imediate şi de durată pentru scoaterea statului din captivitatea oligarhilor, întocmirea unui plan de acţiuni în vederea atingerilor obiectivelor trasate, identificarea exactă a revendicărilor faţă de guvernarea total compromisă", a menţionat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?