Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Transnistria: Escrocii formează o listă pentru doritorii de a dobîndi cetățenia rusă

10 iun. 2015,, 15:35   Societate
9924 5

Foto: vesti.md

O organizație comercială al cărei oficiu se află la Tiraspol, în sediul Casei Armatei, înregistrează contra unei anumite plăți, într-o listă, doritorii de a dobîndi cetățenia Federației Ruse în regim simplificat. În acest context MAE al autoproclamatei RMN a făcut o declarație, relatează NOI.md.

Astfel, în declarația difuzată de Serviciul de presă al Ministerului se menționează că acțiunile acestei organizații și reprezentanților ei au stîrnit o agitație în rîndurile cetățenilor transnistreni, ceea ce a dus la adunarea unui număr mare de oameni nemijlocit în apropierea Casei Armatei și a punctului consular de deplasare a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, situate la Tiraspol.

Ținînd cont de informația parvenită, Ministerul Afacerilor Externe al RMN informează: „Chestiunile ce țin de perfectarea cetățeniei Federației Ruse, precum și prestarea altor servicii consulare cetățenilor Rusiei țin de competența Ambasadei FR și, în special, a punctului consular de deplasare a Ambasadei din orașul Tiraspol. Totodată, nici o împuternicire a organelor de stat ale Federației Ruse pentru deservirea consulară a cetățenilor nu poate fi delegată organizațiilor comerciale, obștești sau altor organizații de orice formă de proprietate. Înregistrarea pentru perfectarea cetățeniei Federației Ruse pentru locuitorii Transnistriei este gratuită și doar în punctul consular de deplasare din orașul Tiraspol, la numerele de telefon: 0 (533) 51585 și 0 (533) 53363. O altă modalitate de a se înregistra la punctual consular nu există”.

Adică orice servicii contra plată sînt prestate de escroci. Lista documentelor necesare pentru depunerea cererii de obținere a cetățeniei Federației Ruse poate fi accesată liber pe pagina oficială a Ambasadei FR în Moldova, formularele pot fi descărcate.

În afară de aceasta, punctul consular de deplasare de la Tiraspol funcționează în regim normal, ordinea de depunere a cererilor de dobîndire a cetățeniei Rusiei pentru locuitorii Transnistriei nu s-a schimbat. Însă situația creată a provocat suprasolicitarea serviciilor acestui punct, ce se manifestă prin sporirea numărului de apeluri și, drept urmare, a ocupării liniilor telefonice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?