Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gaburici: Primele 100 de zile au fost pline de provocări

4 iun. 2015,, 11:08   Politică
2087 1

Gaburici: Primele 100 de zile au fost pline de provocări
Foto: gov.md

În ciuda tuturor presiunilor și jocurilor politice la care a fost supus, actualul cabinet de miniștri a rezistat. Astfel și-a începutul discursul premierul Chiril Gaburici, în cadrul unei conferințe prilejuite marcării a 100 de zile de la preluarea mandatului. Premierul le-a vorbit jurnaliștilor despre realizările, eșecurile și prioritățile sale, informează NOI.md.

Potrivit lui Gaburici, cele mai importante reușite ale Guvernului în această perioadă se referă la reluarea dialogului cu partea transnistreană, inițierea reformei procuraturii și continuarea proiectelor investiționale.

„Primele 100 de zile au fost pline de provocări, dar ne așteaptă și mai multe. Am diagnosticat sistemul și am depistat că corupția este peste tot. Mi-aș dori să am mai multe pîrghii pentru a lupta cu corupția, dar trebuie să ținem cont și de principiul separării puterilor în stat. Însă, dacă va fi nevoie, Guvernul își va asuma răspundere așa cum a făcut-o anterior”, a menționat Gaburici.

Șeful executivului a punctat că scoaterea instituțiilor statului de sub influența politicului rămîne o prioritate pentru guvernul pe care îl conduce. Acesta spune că va insista ca organele de drept, în special Procuratura, să nu mai fie controlate politic, iar pentru a asigura egalitatea tuturor în fața legii, va propune retragerea imunității judecătorilor și deputaților.

Mai mult decît atît, în scurt timp, afirmă Gaburici, urmează a fi creată o instituție specializată în recuperarea averilor dobîndite ilicit de către funcționarii publici. În vederea consolidării statului de drept, premierul a anunțat că unele instituții, inclusiv Comisia Națională de Integritate, Curtea Constituțională vor fi reformate.

Precizăm că noul guvern, în frunte cu Chiril Gaburici a fost învestit pe 18 februarie curent, cu votul majorității deputaților. Chiril Gaburici a fost anterior directorul unei companii de telefonie mobilă din Republica Moldova şi din Azerbaidjan. El este originar din satul Logăneşti, raionul Hînceşti, este căsătorit şi are doi copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?