X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sare iodată neconformă, depistată în comerţ

4 iun. 2015,, 09:15   Societate
2938 0

Foto: blogspot.com

Un agent economic din capitală riscă amendă de 10 mii de lei pentru că a expus în vînzare sare pentru uz alimentar şi gemă iodată, produsă în Romînia, cu un conţinut de iodat de potasiu mai mic decît cel declarat de producător. Agentul economic a fost vizitat de inspectorii Agenţiei Protecţiei Consumatorilor în baza unei reclamaţii depuse de un consumator.

Conform raportului de încercări de laborator, sarea nu corespundea indicilor fizico-chimici (norma fiind 25,0 - 35,0 mg/kg, de facto a fost 6,3 mg/kg).

Contactată de IPN, directorul Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, Luminiţa Suveică, a menţionat că Moldova e într-o zonă endemică în care este nevoie de un consum mare de iod pentru profilaxia afecţiunilor glandei tiroide. Aceasta a adăugat că niciun surplus de iod din sare nu poate dăuna, întrucît organismul uman asimilează foarte puţin din iodul din sare.

Deficitul de iod poate agrava starea sănătăţii a celor care suferă de insuficienţă de iod în organism sau a celor cu probleme a glandei tiroide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?