X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Familia Greceanîi, implicată în scandalul din sistemul bancar, potrivit raportului Kroll – declarație (VIDEO)

3 iun. 2015,, 13:46   Politică
7355 11

Familia Greceanîi este implicată în scandalul din sistemul bancar, potrivit raportului Kroll – declarație
Foto: noi.md

Consilierul municipal Victor Gurău afirmă că deține probe ce denotă că Zinaida Greceanîi ar fi fost implicată în devalizarea Băncii de Economii în perioada în care a deținut funcțiile de ministru al finanțelor și vicepremier. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing, informează NOI.md.

Potrivit lui Gurău, soțul Zinaidei Greceanîi, Alexei Greceanîi, ar fi beneficiat de credite enorme de la BEM în anii 2008 și 2011, conform datelor prezentate în raportul companiei „Kroll”.

„În 2008, doamna Greceanîi, în postura de viceprim-ministru și ministru al finanțelor, alocă bani pentru soțiorul ei drag la fabrica de vin din Cojușna, circa 1,63 milioane de euro, pe un gaj de nimic. Toate aceste devalizări au fost cu impact și acoperire politică masivă din foarte multe direcții”, a menționat Gurău.

Consilierul municipal mai susține că retragerea lui Igor Dodon, a Zinaidei Greceanîi și a Veronicăi Abramciuc din Partidul Comuniștilor în 2011 ar avea legătură directă cu devalizarea BEM-ului.

„Ca prin minune, în același an, un SRL, al cărui fondator era o companie din off-shore, iar beneficiar – Alexei Greceanîi, răscumpără gajul și primește încă un credit de la BEM, în valoare de 40 de milioane de lei. Îmi pun întrebarea: oare nu acesta este costul trădării, oare nu ei au fost acei politicieni șantajabili și sub presiune au trădat partidul, colegii? Am fost vînduți de foștii colegi pe bani serioși”, a spus Gurău.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?