X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Fracțiunea comuniștilor cere demiterea ministrului Apărării

3 iun. 2015,, 09:35   Politică
4499 8
Воронин: Готовим отставку министра обороны
Foto: noi.md
Fracțiunea parlamentară a PCRM a cerut categoric demiterea lui Viorel Cibotaru din funcția de ministru al Apărării, informează NOI.md.

Comuniștii și-au motivat cerința prin faptul că, „urmînd exemplul lui Nicolae Timofti, care se pronunță deschis pentru aderarea Moldovei la NATO, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, s-a grăbit să intre «în faza de război». „Cibotaru aşa şi nu a depăşit imaginea unui «analist» televizat proguvernamental, de duzină. El continuă să facă uz de o terminologie iresponsabilă. Mai mult, această retorică este îndreptată în exclusivitate împotriva Federaţiei Ruse. Este inadmisibil de utilizat la adresa partenerului istoric şi strategic al Republicii Moldova noţiuni de genul «război hibrid» sau «potenţial duşman»”, se arată în declarația fracțiunii PCRM.

În declarație se amintește că Moldova și Rusia au semnat Acordul de parteneriat strategic, iar Constituția stipulează foarte clar că Moldova este un stat neutru. „Poate Viorel Cibotaru suferă de ameţeli după ce a ajuns în ipostaza de ministru? Sau poate este condus de cei care au organizat evenimentele din 7 aprilie 2009 ori de cei care pînă în prezent rup în bucăţi frăţeasca Ucraină?”, se întreabă comuniștii.

În opinia deputaților comuniști, „este inadmisibil ca Viorel Cibotaru să păstreze funcţia de ministru al Apărării, deoarece el, prin postul pe care îl deţine, prezintă un pericol impunător pentru ţara noastră, pentru suveranitatea şi independenţa Moldovei”.

„Trezeşte indignare şi lipsa de reacţie din partea Consiliului de Securitate de pe lîngă preşedintele Republicii Moldova, a conducerii Guvernului şi Parlamentului la această provocare fără precedent. Conducerea statului aşa şi nu l-a dat la brazdă pe acest «caporal». La fel este neclară poziţia reprezentanţilor multiplelor structuri internaţionale, a ONU şi OSCE”, se menționează în declarația fracțiunii parlamentare a PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?