Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Colectarea de date: Casa Albă condamnă atitudinea "iresponsabilă" a Senatului

1 iun. 2015,, 20:00   Externe
3020 1

Foto: agerpres.ro

Casa Albă a deplâns duminică lipsa unui acord în Senatul SUA pentru a evita expirarea programului de colectare a datelor telefonice de către NSA, Agenția de Securitate Națională, cerând aleșilor să voteze rapid pentru a pune capăt unei suspendări "iresponsabile". "Facem apel la Senat să asigure că această lipsă a autorizației (de a colecta metadatele apelurilor telefonice) este posibil cât mai scurtă", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe într-un comunicat citat de AFP și Reuters.

"În legătură cu un subiect crucial ca securitatea noastră națională, senatorii trebuie să renunțe la considerente partizane și să acționeze rapid", adaugă textul. Casa Albă a avertizat săptămâna trecută că toate serverele NSA colectând metadatele apelurilor telefonice americane (ora, durata, numărul apelat) vor fi oprite la 0.01 ora locală (4.00 GMT) dacă Senatul nu extinde autoritatea legală a programului.

O sursă apropiată liderului majorității în Senat, Mitch McConnell, a declarat, cu toate acestea, că examinarea textului blocat duminică seară ar continua în timpul săptămânii, cu un vot final așteptat "marți sau miercuri".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?