Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce s-a întîmplat cu peștele din lacul de la Valea Morilor?

1 iun. 2015,, 17:20   Societate
4769 2

Что случилось с рыбой в озере Valea Morilor?
Foto: publika.md

Tot mai mulţi peşti mor în lacul parcului "Valea Morilor". Sute de fitofagi, crapi şi caraşi plutesc la suprafaţa apei. Nici autorităţile, nici ecologiştii nu pot explica din ce cauză au pierit vietăţile.

Unii locuitori ai Capitalei susţin că peştii ar fi fost otrăviţi cu diverse substanţe chimice:

"Se pescuieşte peştele care nu ar trebui să fie pescuit, ăla mic, ceea ce e absurd. Nu se pescuieşte pe metoda clasică cu un singur cârlig, admis în pescuitul liber, dar se pescuieşte la aşa-zisul cauciuc."

"Cel mai probabil, cineva a otrăvit peştii, pentru ca pescarii să nu vină aici. Unii oameni sunt rău intenţionaţi. Poate cineva care voia să pescuiască şi i-a fost interzis acest lucru, a otrăvit intenţionat peştii."

Autorităţile Capitalei spun însă că peştii din lac ar fi pierit din cauza lipsei de oxigen din apă.

"De multe ori lumea speculează că din cauza unor substanţe chimice începe a muri peştele. Investigaţiile de laborator de anii trecuţi au arătat că nu sunt substanţe chimice în lacurile din Chişinău. Probabil este aceasta, că e insuficienţă de oxigen", a spus şeful-adjunct al Întreprinderii "Spaţii Verzi", Galina Leahu.

Reprezentanţii Întreprinderii "Spaţii Verzi" spun că ar putea mări volumul de oxigen în apa din lac doar printr-o procedură chimică, numită barbotare. Totuşi, autorităţile nu pot desfăşura aceste lucrări din lipsă de bani.

PUBLIKA.MD menţionează că lacul din parcul "Valea Morilor" a fost contruit în anii 1951- 1952. Acesta are o suprafaţă de 34 de hectare şi este populat, în preponderenţă, de caras şi crap. Acum patru ani, lacul a fost reamenajat, iar apa a fost schimbată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?