Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Comuna Suhulceni poate deveni un loc de atracție pentru turiști

28 mai. 2015,, 14:45   Societate
3268 0

Коммуна Сухулчены может стать привлекательной для туристов
Foto: publika.md

Comuna Suhulceni din raionul Teleneşti ar putea deveni o nouă atracție turistică a Moldovei. Este convingerea localnicilor, care spun că pentru a realiza acest lucru trebuie reparate drumurile şi amenajate locuri de agrement în sânul naturii.

Locuitorii comunei Suhuluceni spun că peisajele impresionante din zonă pot atrage turiştii, fapt ce va permite crearea unor noi locuri de muncă:

"Avem păduri, teritorii cu salcâmi, de asemenea pășuni. Asta va fi interesant fiecăruia."

Un obiectiv turistic poate deveni şi biserica satului, cu o colecţie de icoane vechi de sute de ani.

"Noi trebuie să ne prezentăm locurile așa pentru a le arăta frumusețea. Biserica este frumos construită, are altar, icoane."

Localnicii speră că va fi rezolvată cea mai stringentă problemă - drumurile proaste:

"Sperăm că vor repara drumul până la Verejeni. Avem copii, care vin aici cu mașinile."

Unul dintre candidaţii pentru funcţia de primar al comunei Suhuluceni, Mihai Curchi, spune că solicitările sătenilor pot fi îndeplinite.

"Avem ce să arătăm. Dacă vom repara drumul, turiștii vor veni la noi cu cea mai mare plăcere, de asemenea vor fi atrași investitorii. Vor face lucrări pentru a crea o întreprindere agricolă contemporană", a spus candidatul pentru funcţia de primar al comunei Suhuluceni, Mihai Curchi.

Autorităţile locale intenţionează să prelungească traseul turistic până în satul Verejeni. Primarul degrevat, Ştefan Bârcă, a realizat pe durata mandatului său zeci de proiecte, dar spune că mai are multe de făcut.

"Modernizarea grădiniței, iluminarea drumilor, construcția sistemului de canalizare, dar de asemenea, reparația drumurilor în întreg satul, și de asemenea, îmbunătățirea zonelor de odihnă pentru săteni", a precizat primarul degrevat al satului Verejeni, Ștefan Bârcă.

Oamenii din sat apreciază schimbările.

"Au reparat grădinița, vor încă să îmbunătățească. Clădirea primăriei au renovat-o, drumurile."

"Și drumurile le-au reparat, și grădinița, și școala și le-au conectat și la rețeaua de gaze natuale."

Cele mai recente proiecte ale Primăriei sunt amenajarea unui parc şi a unui stadion, care va purta numele lui Nicolae Popa, pompier decedat în timpul exercitării unei misiuni de serviciu în noiembrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?