X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parcul Transportului Public din Chișinău va fi renovat (VIDEO)

28 mai. 2015,, 14:30   Societate
2875 0

Парк общественного транспорта Кишинева будет обновлен (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Cîte cincizeci de troleibuze și autobuze a promis să procure în primii doi ani de administrare a municipiului Chișinău candidatul la funcția de primar general al capitalei, Vasili Chirtoca, informează NOI.md.

În cadrul întîlnirii candidatului PCRM la funcția de primar general, Vasili Chirtoca, cu colectivul parcului de troleibuze nr. 3 au fost discutate aspectele sociale, problemele economice și cele legate de dezvoltarea infrastructurii transportului și drumurilor.

Vasili Chirtoca le-a povestit transportatorilor despre intenția de a crea în capitală o companie municipală de ipotecă, care va credita locuitorii pe o perioadă de 25-30 de ani, cu o rată a dobînzii minime.

Un interes deosebit au trezit prevederile programului candidatului referitoare la dezvoltarea infrastructurii transportului și drumurilor în Chișinău. „Primul proiect de amploare în acest domeniu va fi construcția a trei noduri rutiere cu două nivele – la intersecția străzilor Petricani și Mihai Viteazul, pe str. Visterniceni și lîngă Combinatul de Tutun. Concomitent vor fi extinse str. Petricani și tronsonul șoselei Balcani pînă la Bariera Sculeni, ceea ce va decongestiona traficul din centrul orașului cel puțin cu o treime”, a relatat Vasili Chirtoca.

Candidatul a promis, de asemenea, să renoveze Parcul Transportului Public din capitală. În primii doi ani după alegerea în funcția de primar general, Vasili Chirtoca promite să achiziționeze cîte 50 de troleibuze și autobuze pentru rutele urbane.

Fiind un cunoscut om de afaceri care a studiat această problemă multilateral, Vasili Chirtoca s-a arătat sceptic față de ideea asamblării troleibuzelor la Chișinău, promovată activ de actuala conducere a capitalei. „Noi asamblăm două-trei troleibuze de producție belarusă pe an, pe care nu se știe de ce le procurăm prin intermediul unui dealer român. Nimic, în afară de pierderi de bani în această idee nu există”, afirmă Vasili Chirtoca.

La fel de negativ a caracterizat candidatul la funcția de primar general politica economică realizată de principalul său oponent la alegerile din 14 iunie, Dorin Chirtoacă: „În Chișinău există cîteva întreprinderi care dispun de tehnică, tehnologii și alte resurse, de cunoștințe și capacități pentru construcția și reparația drumurilor de orice complexitate. Însă contractele sînt obținute de companii străine. Oare aceasta nu înseamnă o risipă a mijloacelor bugetare?”, a spus Vasili Chirtoca. „De asemenea, nu înțeleg, de ce trebuie să procurăm de peste hotare chiar și produsele alimentare pentru elevi. Iar dacă e să săpăm mai adînc, atunci vedem că nu putem numi economie urbană, ceea ce se întîmplă, deja pe parcursul a opt ani. Chișinăul nu va mai suporta încă un mandat cu o asemenea administrare”, consideră Vasili Chirtoca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?