Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Jirinovski a ameninţat că va "recupera" oraşele lituaniene Vilnius şi Klaipeda

27 mai. 2015,, 13:56   Externe
3523 2

Foto: metronews.ru

Ambasadorul Uniunii Europene în Rusia, Vygaudas Usackas, a cerut Rusiei să-şi exprime poziţia oficială în urma unor ameninţări publice făcute la televiziune de parlamentarul rus Vladimir Jirinovski, potrivit cărora va "recupera (oraşele lituaniene) Vilnius şi Klaipeda".

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a făcut această afirmaţie ameninţătoare în cursul unei dezbateri pe tema Uniunii Europene, a Ucrainei, Parteneriatului Estic şi Rusiei, care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri la un post rusesc de televiziune. Usackas a fost de asemenea prezent la dezbatere, relatează portalul Delfi.lt.

"După ce Jirinovski a ameninţat cu preluarea (oraşelor) Vilnius şi Klaipeda, am fost nevoit să cer o poziţie oficială din partea Rusiei, referitor la respectarea integrităţii teritoriale a ţării mele", a declarat diplomatul lituanian Vygaudas Usackas, şeful Delegaţiei UE în Rusia.

El a precizat că purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe i-a transmis că declaraţia lui Jirinovski este "opinia personală" a acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?