X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gaburici insistă ca numele fondatorilor entităților juridice să fie divulgate

27 mai. 2015,, 09:49   Societate
2020 0

Gaburici insistă ca numele fondatorilor entităților juridice să fie divulgate
Foto : jurnal.md

Premierul a cerut urgentarea publicării numelor și prenumelor fondatorilor entităţilor juridice, după ce solicitarea sa anterioară nu a fost executată. Chiril Gaburici a explicat motivele acestei solicitări, în cadrul ședinței de ieri a cabinetului de miniștri, informează NOI.md.

„Mai bine de o lună, am dat o indicație ce ţine de publicarea numelor și prenumelor fondatorilor persoanelor juridice. Executarea acesteia întîrzie. Am primit informaţia că ar fi ilegală publicarea. Întrebarea mea este: cum poate fi ilegal, dacă în acelaşi timp informația dată poate fi obținută de la stat contra plată? Eu cred că la fel de legal trebuie să fie posibil acest lucru şi fără plată. Consider că mediul de afaceri va avea doar de cîștigat și va fi mai multă transparență în domeniu", a afirmat prim-ministrul.

Totodată, premierul a reiterat solicitarea enunţată la ședința operativă de luni, 25 mai, privind calitatea proiectelor propuse spre examinare Guvernului.

„Proiectele care nu au fost avizate și nu au trecut expertiza în modul corespunzător – nu vor fi acceptate spre examinare, pînă cînd nu vor fi toate avizele, toate comentariile de la colegi. Aici mă refer inclusiv la analiza impactului de reglementare. Calitatea este foarte importantă pentru noi", a declarat Chiril Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?