X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rosselihoznadzor a permis interzicerea șprotului din țările Baltice

26 mai. 2015,, 12:20   Externe
3158 5
Foto: kachestvo.ru
În viitorul apropiat Rusia ar putea din nou să interzică importul de pește și produse din pește din țările Baltice. Interdicția ar putea fi aplicată aspra livrărilor din Estonia și Letonia, comunică Interfax, cu referire la viceșeful Direcției de Inspecție a Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei („Rosselihoznadzor”) Ivan Ponomariov.

Potrivit lui, probabilitatea aplicării interdicțiilor asupra livrărilor „este una foarte mare”. Experții Serviciului au ajuns la această concluzie după ce au verificat cinci întreprinderi de prelucrare a peștelui din Letonia și patru din Estonia, specializate, în principal, în fabricarea șprotului.

„Inspectorii au fost profund îngrijorați de cele depistate: sistemul de control al siguranței alimentelor, inclusiv la folosirea benzpirenului, nu poate fi recunoscut drept unul funcțional”, a explicat Ponomariov.

La finele lunii martie Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Rusiei a depistat în șprotul letonian substanța nocivă cancerigenă benzpiren.

În momentul de față livrările de pește din Estonia și Letonia sînt interzise în cadrul embargoului asupra produselor, instituit în anul trecut. În afară de aceasta, începînd cu luna ianuarie 2014, în Rusia este în vigoare restricția temporară asupra introducerii tuturor speciilor de pește din Norvegia, în afară de somon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?