Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Dron: Ilan Șor sfidează opinia publică și bunul-simț

25 mai. 2015,, 14:00   Politică
7719 6

Foto: noi.md

Hotărîrile instanței de judecată în cazul lui Ilan Șor sînt adoptate în dependență de voința politică. De această părere este președintele Asociației Obștești „Justiție și Dreptate” Ion Dron, care a precizat pentru NOI.md că omul de afaceri a recurs la o șmecherie, pentru a scăpa de arestul la domiciliu.

În opinia juristului, instanța de judecată nu a luat în calcul gravitatea acuzațiilor care i se aduc omului de afaceri, aplicînd selectiv prevederile legii.

„Schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în plasarea sub control judiciar este o prevedere a Codului penal. Întrebarea e - cît de echilibrată este această decizie a instanței, în raport cu învinuirile care i se aduc, destul de grave în opinia mea. Este o lipsă de echilibru între faptele care i se impută și măsura preventivă. Unele persoane se află în arest pentru infracțiuni mai puțin grave. Această decizie ne demonstrează că instanțele judecătorești din Moldova încă reacționează la reflexele politice. Ilan Șor prin înaintarea candidaturii sale la alegeri sfidează opinia publică și bunul-simț. Nu ne rămîne, decît să vedem cum vor reacționa locuitorii Orheiului”, a explicat Ion Dron.

Întrebat, dacă din punct de vedere juridic, o persoană cu statut de învinuit într-un dosar penal poate participa la alegeri, juristul a răspuns afirmativ. Potrivit lui Dron, Ilan Șor beneficiază de prezumția de nevinovăție, iar acest lucru îi permite să candideze. Cu toate acestea decizia instanței în acest caz nu a fost justificată, se arată convins Ion Dron.

„Șor are reprezentanți care pot să meargă în teritoriu pentru a face campanie, nu cred că era nevoie ca instanța să-l elibereze. Asta înseamnă că la alegerile viitoare toți ar putea face la fel. Vor putea scăpa de pușcărie pe motiv că participă la alegeri. Justiția noastră aplică reguli selective și dă de înțeles că orice este permis”, a conchis Dron.

Menționăm că săptămîna trecută Ilan Șor a fost plasat sub control judiciar, după ce s-a aflat în arest la domiciliu. Acesta a fost înscris oficial în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Orhei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?