X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Șor: Va veni momentul cînd adevărul va ieși la lumină

22 mai. 2015,, 13:30   Politică
8150 5

Șor: Va veni momentul cînd adevărul va ieși la lumină
Foto: newsmaker.md

Omul de afaceri Ilan Șor îi acuză pe unii politicieni de faptul că încearcă să distorsioneze adevărul despre situația de la Banca de Economii. Într-o declarație publică, Șor afirmă că deține informații ce ar putea duce la reconfigurarea clasei politice din Moldova, notează NOI.md.

„Ceea ce ei nu iau în calcul este faptul că va veni momentul cînd adevărul se va afla, cînd eu voi putea face declarații care, nu exclud, vor zgudui lumea politică și vor duce la reconfigurarea ei. Ceea ce s-¬a întîmplat la BEM timp de mai mulți ani nu poate fi șters dintr¬-o mișcare, așa cum încearcă unii să facă”, se arată în declarația lui Șor.

Ilan Șor a adăugat că este gata să răspundă în fața legii pentru modul în care a administrat Banca de Economii, dar afirmă că problemele instituției nu au început în 2013. Potrivit lui, persoanele cointeresate încearcă acum să găsească țapul ispășitor pentru toate schemele care au avut loc de-a lungul anilor.

„Dar oare cei care au stat la conducerea băncii pînă la venirea investitorilor privați, reprezentanții statului, sînt gata sa răspundă pentru acea gaura imensă formată la BEM pentru creditele neperformante?! Acum se încearcă transferul întregii pagube pe perioada ultimilor 2 ani, în speranța că s¬-a găsit țapul ispășitor, iar cei care au devalizat banca vor scăpa basma curata”, a afirmat omul de afaceri.

El a lansat un apel către liderii politici și funcționarii implicați în acest caz să înceteze presupusa manipulare a opiniei publice. „Dacă într¬-adevăr se dorește aflarea adevărului despre tot ce s-a întîmplat la BEM, haideți să începem de la cei care au gîndit această schemă”, a punctat Ilan Șor.

Precizăm că omul de afaceri este principalul suspect în cazul furtului de la BEM, Banca Socială și Unibank. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?