X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În căutarea soluţiilor pentru redresarea agriculturii. Deputații au creat o comisie specială

22 mai. 2015,, 12:45   Politică
2743 0

Депутаты создали спецкомиссию по решению проблем молдавских фермеров
Foto: newsmoldova.md

Situația agricultorilor ar trebui să să îmbunătățească în scurt timp. La propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu, deputații au creat o comisie specială, care va veni cu soluții pentru redresarea situației fermierilor din țara noastră. Aceștia au la dispoziție aproximativ o lună pentru elaborarea și aprobarea pachetului de modificări legislative în acest domeniu.

Din comisia creată cu votul unanim al deputaţilor vor face parte zece membri, câte doi din fiecare fracţiune. Deputații intenționează să majoreze fondul de subvenţionare, să anuleze impozitul pe profit şi să simplifice mecanismele de creditare. De asemenea, urmează să faciliteze importul produselor petroliere pentru fermieri.

''Agricultura rămâne a fi industria de bază în Republica Moldova cu cea mai mare contribuţie în economie, cu cea mai mare contribuţie în PIB. Ei se confruntă tot mai mult cu probleme de finanţare, de comercializare a produselor agricole'', a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Deputaţii spun că proiectul este oportun.

''Sincer salutăm implicarea dumneavoastră personală în acest domeniu chiar foarte dificil, chiar foarte greu şi decisiv pentru ţară'', a menţionat deputatul PLDM Valeriu Streleţ.

''Noi vom susţine proiectul, însă nu este atribuţia Parlamentului să vină cu astfel de propuneri. Guvernul nu are nicio idee în acest sens'', susţine deputatul PCRM Oleg Reidman.

''Este un angajament al politicului în general faţă de această industrie, iar ce ţine de reprezentanţii Guvernului, ei vor fi cooptaţi aici'', a mai precizat Andrian Candu.

Miercuri, șeful Parlamentului, Andrian Candu i-a asigurat pe fermieri că deputații, împreună cu Guvernul, vor găsi soluții pentru a satisface cererile agricultorilor.

Însă, asociațiile de producători nu exclud că vor protesta în continuare dacă autoritățile vor ignora revendicările lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?