Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Şeful interimar al IGP şi membrii familiei lui sînt păziţi non-stop

21 mai. 2015,, 16:45   Societate
7260 0
Кавкалюка и его семью охраняют днем и ночью
Foto: omg.md
Şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, şi membrii familiei lui, precum şi locuinţa poliţistului sînt păzite non-stop, conform deciziei instanţei de judecată. Informația a fost comunicată joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, care a comentat informaţia din presă privind faptul că automobilul de serviciu al şefului IGP ar avea plăcuţe de înmatriculare false, relatează agenţia "Infotag".

"Avem decizia de judecată din 17 decembrie 2014 în privinţa domnului Cavcaliuc şi membrilor familiei sale. Conform Legii privind activitatea operativă de investigaţii, colaboratorii ce asigură paza persoanei aflate sub protecţia statului sînt în drept, de asemenea, să schimbe plăcuţele de înmatriculare ale automobilului de serviciu. Plăcuţele date sînt incluse în baza specială de date a Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. Tot de ministerul niminalizat sînt eliberate", a comunicat el, spunînd că publicările din presă la acest subiect "sînt o executare a comenzii din partea unor persoane interesate".

Balan însă a recunoscut că problema plăcuţelor care nu pot fi identificate există.

"Doar în ultimele două săptămîni, conform informaţiilor unităţilor speciale ale MAI, au fost înregistrate 80 de plăcuţe de înmatriculare care nu au putut fi identificate. Şi vorbim doar despre cei care au încălcat regulile de circulaţie", a spus ministrul de interne.

Potrivit lui, imediat după desemnarea în funcţia de ministru, el a iniţiat procedura de verificare a plăcuţelor care sînt folosite pentru necesităţile operative ale colaboratorilor MAI.

"A fost convocată o şedinţă operativă, în cadrul căreia am solicitat să se stabilească cine foloseşte asemenea plăcuţe, cu ce scop, ce număr de plăcuţe nu sînt identificate. Lucrăm în această direcţie", a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?