Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova şi România au semnat Memorandumul de interconectare a reţelelor de gazificare şi electrificare

21 mai. 2015,, 16:00   Economie
1838 0
Подписан Меморандум по взаимоподключению газопроводов и энергосистем
Foto: gov.md
Moldova şi România au semnat joi Memorandumul de înţelegere privind realizarea proiectelor necesare interconectării reţelelor de gaze naturale şi energie electrică.

Potrivit agenţiei "Infotag", în cadrul unei conferinţe de presă, organizate după ceremonia de semnare a documentului, premierul Chiril Gaburici a declarat că Memorandumul va contribui la diversificarea surselor de asigurare a Moldovei cu resurse energetice, sporirea securităţii energetice şi crearea condiţiilor pentru integrarea în piaţa energetică europeană.

"Pentru noi este foarte important să rezolvăm aceste sarcini, care sînt o componentă importantă a securităţii ţării", a spus Gaburici.

La rîndul său, Victor Ponta a subliniat că semnarea Memorandumului "este o reconfirmare a faptului că relaţiile dintre Moldova şi România poartă un caracter deosebit".

"Companiile energetice din România au înregistrat un venit bun în 2014 şi îşi pot permite să investească în Moldova. Astfel demonstrăm că România sprijină Republica Moldova nu doar prin cuvinte, dar şi prin fapte concrete. Avem dorinţa de a implementa cîteva proiecte importante în domeniul energie, care decurg din Memorandumul semnat astăzi. Această fermitate a fost confirmată la cel mai înalt nivel politic", a declarat Ponta.

Întrebat de jurnalişti despre sprijinul acordat de România în lupta cu corupţia şi realizarea reformei justiţiei în Moldova, şeful guvernului moldovenesc a menţionat că "în România prim-ministrul nu are dreptul de a vorbi despre sarcinile justiţiei".

"Îmi văd sarcina în faptul ca frontiera de pe Prut să fie trecută de energia electrică, gazele naturale, magistralele auto, ca în Moldova să fie grădiniţe de copii, creşe, şcoli infrastructură, microbuze pentru şcoli. În privinţa tuturor acestor subiecte vom acorda sprijin, precum şi vom susţine constant cursul integrării europene a Republicii Moldova ", a subliniat Ponta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?