Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rușii au resimțit efectele negative de pe urma alipirii Crimeii

21 mai. 2015,, 11:40   Externe
4570 13

Foto: imrussia.org

Cetățenii ruși au început să simtă pe pielea proprie efectele crizei economice, iar 32% dintre ei văd consecințe atît pozitive, cît și negative provocate de alipirea Crimeii la Rusia. Această concluzie rezultă din studiul „Viața cotidiană din Rusia în condițiile de criză”, realizat de Institutul de Sociologie al Academiei de Științe a Rusiei în perioada cuprinsă între sfîrșitul lunii martie și începutul lunii aprilie 2015.

Pe parcursul ultimelor șase luni a crescut numărul celor care consideră situația din țară critică și tensionată. Aproximativ un sfert dintre ruși (24%) cred că schimbările din țară au dus la progres, iar 69% - la regres. Acum șase luni aceste două grupuri erau egale.

În același timp, rușii încă mai cred că sursa amenințărilor de destabilizare nu se află în Rusia, dar în străinătate, de aceea scenariile catastrofale, în opinia lor, sînt puțin probabile, menționează autorii. Cetățenii ruși învinuiesc de apariția problemelor nu atît autoritățile, cît „forțele mondiale ale răului”, însă în condițiile unei „mobilizări patriotice” societatea este dispusă să se resemneze cu dificultățile existențiale, ce e drept, nu e clar pentru cît timp.

În timpul anilor de stabilitate, cetățenii și-au făcut „rezerve de siguranță”, însă dacă în toamna anului 2014 înrăutățirea situației materiale era la nivel de doar 22%, acum acest număr a crescut la 46%. Astăzi 45% cred că sancțiunile au un impact major, dar Rusia va fi capabilă să le înfrunte (14% spun că sînt necesare măsuri pentru înlăturarea acestora).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?