Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Frigidere pline de mucegai, la o patiserie clandestină din Chișinău (VIDEO)

20 mai. 2015,, 14:15   Societate
2534 1

Круасаны с плесенью - из подпольной кондитерской
Foto: publika.md

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana, au depistat încălcări grave în activitatea unei întreprinderi specializate în producerea şi comercializarea produselor de patiserie și cofetărie.

Polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2013-2015, prin intermediul secției clandestine au fost produse și comercializate pe piața internă mărfuri în valoare de peste 3 500 000 de lei.

În urma perchezițiilor, polițiștii au depistat, că patiseria activează cu încălcări grave a normelor sanitar-igienice, pereții și depozitele frigorifice fiid pline de mucegai. În acest sens, urmează a fi sesizat Centrul de sănătate publică. Totodată, au fost ridicate ciorne, documente și acte contabile potrivit cărora s-a stabilit că întreprinderea livra mărfuri prin rețeaua de comerț proprie din mun. Chișinău, fără a elibera acte de proveniență a produselor.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător" sunt pedepsite cu amendă de la 60 000 până la 120 000 de lei, iar întreprinderea este lichidată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?