Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Foşti premieri, regretînd sentinţa pronunţată în privința lui Veaceslav Negruţa

20 mai. 2015,, 13:30   Politică
2814 3
Филат: Негруцэ был честным и правильным министром
Foto: noi.md
Foștii prim-miniştri Vlad Filat şi Iurie Leancă și-au exprimat regretul vizavi de sentinţa pronunţată în privinţa fostului ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa, pe care Judecătoria sectorului Rîşcani l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit agenţiei "Infotag", fostul ministru a fost găsit vinovat de faptul că a emis o dispoziţie ilegală privind achitarea unei compensaţii de 400 de mii de euro deputatului în primul Parlament, fostului membru al PLDM Pantelei Sandulache, care în 2012 a cîştigat un litigiu pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său.

În opinia procurorilor, Negruţa nu avea dreptul să semneze dispoziţia de achitare a compensaţiei, deoarece decizia de judecată nu era definitivă. Ulterior acţiunile ministrului au fost contestate, iar suma compensaţiei a fost redusă pînă la 1 mie de euro, însă la momentul luării deciziei fostul deputat a reuşit să cheltuiască practic toţi banii.

Filat spus că sentinţa este injustă, iar pe fostul coleg de partid şi guvern l-a caracterizat drept "un ministru onest şi corect".

În opinia lui Leancă, care a comentat decizia de judecată pe pagina sa din reţelele de socializare, fostul ministru "a fost victima unei condamnări demonstrative, după o anchetă netransparentă".

"Mi-e greu să nu privesc cu multă rezervă modul în care «lupta» cu corupţia începe cu fostul meu coleg din PLDM Veaceslav Negruţa. Îl cunosc bine pe Veaceslav, e un om pe care numai de corupţie nu l-ai fi putut acuza vreodată, un om care trăieşte modest. Există oameni pentru care se poate băga mîna în foc că sînt corupţi şi îi ştim cu toţii, unii poate sînt chiar autorii acestei condamnări politice", a scris politicianul.

În opinia fostului premier, dacă Negruţa nu ar fi părăsit PLDM-ul, ar fi avut parte de un tratament mai blînd, fiind în coaliţia de guvernare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?