X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ridha Tekaia: Mobiasbancă – Groupe Societe Generale este mulţumită de structura capitalului băncii

20 mai. 2015,, 11:45   Business
2999 2
Mobiasbanca за прошлый год заработал 103 млн. леев прибыли
Foto: logos.press.md
Preşedintele conducerii Mobiasbancă Groupе Societe Generale, Ridha Tekaia, este mulţumit de structura capitalului, ce permite dezvoltarea băncii conform strategiei aprobate de acţionari.

Potrivit agenţiei "Infotag", marţi, în cadrul unei conferinţe de presă cu prilejul aniversării a 25-a a băncii, el a spus că, conform deciziei Adunării anuale a acţionarilor, banca a direcţionat 2/3 din venitul pentru 2014 (puţin peste 70 de milioane de lei - "I") spre majorarea capitalului pentru dezvoltare.

Întrebat dacă banca va majora fondul normativ şi dacă nu se va schimba în acest caz cota BERD, Tekaia a spus că acţionarii nu intenţionează să modifice balanţa existentă la bancă. Acum Groupe Societe Generale deţine la Mobiasbancă cota de 86%, BERD – 8,8% şi 3% acţiuni ale acţionarilor mici.

"În prezent capitalul Mobiasbancă ne permite să ne dezvoltăm normal. Dar în cazul apariţiei pe piaţă a proiectelor interesante şi atractive, noi în orice moment putem primi resurse de la grupul Societe Generale, care reacţionează operativ la asemenea solicitări", a spus Tekaia, menţionînd că, deocamdată, nu vede pe piaţa moldovenească active ce merită procurate.

Top-managerul Mobiasbancă a propus presei să scrie mai mult şi să dea societăţii "titluri pozitive", de care Moldova are nevoie acută.

"Cum pot atrage în Moldova investitori străini, cînd ei citesc atîta informaţie negativă despre ţară – corupţie, delapidarea banilor din bănci, şi multe altele ce au nuanţă negativă. Veniţi la noi la bancă şi noi vă vom oferi multe noutăţi pozitive", a propus bancherul.

Tekaia consideră că, dacă în Republica Moldova există companii care lucrează pe piaţă 25 de ani, aceasta şi este informaţie pozitivă.

"Noi, cei de la Mobiasbancă, în comun cu o companie IT, am creat serviciul mesaje SMS pentru gestionarea conturilor, care la 100% este moldovenesc şi nu diferă cu nimic de cele mai bune standarde europene", a spus Tekaia.

Preşedintele Mobiasbancă a atras atenţie la faptul că această bancă nu este una franceză, ci moldovenească, deoarece lucrează în Moldova şi pentru Moldova, deservind agenţii economici moldoveni.

"La bancă lucrează doar doi cetăţeni francezi şi peste 800 de angajaţi sînt cetăţeni ai Republicii Moldova, a căror vîrstă medie este de 29 de ani. Noi sîntem mîndri că am reuşit să le oferim un loc de muncă acasă, în Moldova, că nu au fost nevoiţi să părăsească ţara în căutarea unui loc de muncă", a conchis Ridha Tekaia, preşedintele bordului Mobiasbancă – Groupе Societe Ggenerale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?