Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Antreprenorii din Moldova vor vizita ţările baltice pentru a descoperi noi pieţe de desfacere

19 mai. 2015,, 11:30   Economie
2675 1
Предприниматели поедут искать рынки сбыта в страны Балтии
Foto: liveinternet.ru
Un grup de antreprenori se află într-o misiune de afaceri în ţările baltice cu scopul de a descoperi noi pieţe de desfacere pentru producţia autohtonă şi de a cunoaşte experienţa acestor ţări în procesul de integrare economică cu UE, informează agenţia "Infotag".

Șeful Direcţiei relaţii internaţionale a Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI), Mihai Bilba, misiunea este organizată de CCI în parteneriat cu Asociaţia Businessului European, în cadrul Proiectului "DCFTA. Informarea şi consolidarea capacităţilor agenţilor economici", finanţat de Guvernul Suediei prin intermediul Corporaţiei Financiare Internaţionale (IFC).

"Companiile participante au achitat o parte dintre cheltuielile pentru cazare şi bilet, cealaltă sumă a fost achitată prin intermediul proiectului", a spus el.

La misiune participă reprezentanţi ai industriei uşoare şi alimentare, în special ai brandurilor Vitalie Burlacu, Feodora, Acvila Group, exportatori de miere şi fructe în stare proaspătă.

Reprezentanţii Ministerului Economiei vor face prezentări despre impactul şi oportunităţile investiţionale deschise în Moldova de Acordul de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Programul vizitei include participarea companiilor la forumuri economice bilaterale, în cadrul cărora va fi prezentat specificul mediului de afaceri, reglementările de import, fiscale, precum şi evoluţia economiei, dar şi impactul asupra companiilor concrete în urma aderării la UE.

Reprezentanţii companiilor moldoveneşti vor avea întîlniri cu potenţiali parteneri din ţările baltice, inclusiv vizite la cei mai mari importatori şi distribuitori de produse alimentare din Letonia şi Lituania.

Pe 21 mai delegaţia moldovenească va participa la un forum de afaceri desfăşurat la Riga în cadrul summitului Parteneriatului Estic. Scopul evenimentului este de a evalua realizările Parteneriatului Estic din perspectiva comunităţii de afaceri şi de a continua dialogul asupra dezvoltării acestei iniţiative europene, în special a cooperării economice bilaterale şi multilaterale între UE şi cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic – Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?