Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Secretarul general al NATO avertizează că printre imigranții din Mediterană se pot ascunde teroriști

18 mai. 2015,, 16:20   Externe
2631 2

Foto: podrobnosti.ua

Printre imigranții care încearcă să traverseze Marea Mediterană dinspre coastele libiene pe ambarcațiuni improvizate se pot ascunde 'teroriști' și jihadiști, a avertizat luni secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează AFP.

'Este o tragedie umană, oamenii își pierd viața încercînd să traverseze Mediterana. Este important ca UE să acționeze', a declarat Jens Stoltenberg, salutînd instituirea unei operațiuni navale europene pentru stoparea activității traficanților de imigranți în Marea Mediterană.

'Una dintre probleme este că pot exista combatanți străini, pot exista teroriști care se ascund, se amestecă printre imigranți', a adăugat el la sosirea la Bruxelles la o reuniune comună a miniștrilor de externe și cei ai apărării din cele 28 de state membre UE. Miniștrii vor decide în mod oficial stabilirea acestei misiuni luni după-amiază.

'Acest lucru evidențiază importanța de a răspunde acestor tulburări, acestei amenințări, în diferite moduri', a declarat Stoltenberg, subliniind că 'NATO încearcă să găsească o soluție la sursa acestei probleme (imigrația ilegală în masă), prin colaborarea cu partenerii, atît în Orientul Mijlociu, cît și în Africa de Nord, pentru a-i ajuta să-și sporească capacitățile, să creeze un climat de stabilitate'.

Cu toate acestea, Stoltenberg nu a răspuns la întrebarea dacă Alianța Nord-Atlantică i-ar putea ajuta pe europeni să strîngă informații confidențiale privind rețelele de traficanți vizați de operațiunea navală europeană.

El a estimat că această operațiune ține mai degrabă de resortul UE decît de cel al NATO, fiind vorba despre 'rețele criminale, controlul frontierelor și imigrație'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?