Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Bride: Integrarea europeană va permite schimbarea modelului de dezvoltare economică a Moldovei

18 mai. 2015,, 11:45   Economie
2660 0
Стефан Бриде: Евроинтеграция позволит изменить модель экономического развития Молдовы
Foto: rtf.fr
Integrarea europeană rămîne o prioritate absolută pentru Republica Moldova. Aceasta este o alegere asumată şi o dorință de a schimba modelul de dezvoltare economică a țării, bazat pe industrializare, inovaţii și tehnologizare.

Declarația a fost făcută de vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, care este și guvernator al Republicii Moldova la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în cadrul reuniunii anuale a Consiliului Guvernatorilor BERD, care s-a desfășurat în perioada 14-15 mai la Tbilisi, Georgia, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, în cadrul reuniunii Stephane Bride a relatat despre rezultatele obținute de Moldova cu suportul BERD, evidenţiind rolul pe care aceasta îl poate juca în continuarea reformelor incluse în agenda de asociere și Acordul de liber schimb cu UE.

Stephane Bride a subliniat că realizarea angajamentelor prevăzute în Acordul de asociere și Acordul de liber schimb va contribui nu doar la liberalizarea comerțului și eliminarea barierelor nontarifare, dar va spori încrederea investitorilor în perspectivele economiei moldoveneşti. Implementarea reformelor va stimula creșterea economică, va dezvolta un cadru previzibil pentru relațiile comerciale cu UE și țările terțe


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?