X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Krumm: Este devreme sa vorbiţi de aderarea la UE

18 mai. 2015,, 10:45   Politică
2408 4
Крумм: Вам рано говорить о членстве в ЕС
Foto: ipn.md
Este devreme să vă gândiţi la aderarea la Uniunea Europeană, dar acest eveniment nu înseamnă că nu se va produce cândva. Declaraţia aparţine lui Reinhard Krumm, consilier în cadrul Bundestagului german, şi a fost lansat în cadrului emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea” de la postul de televiziune „RTR Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Krumm, Moldova a trecut deja prima etapă de transformări, iar acum urmează o altă etapă, cu mult mai dificilă. „Moldova a avansat mult, să obţii statutul de asociat al UE nu este chiar atât de simplu. Acum vă aşteaptă un examen mult mai serios, trebuie să fiţi pregătiţi. Exemplul Poloniei, care în timp ce trecea printr-o astfel de etapă, se schimbau în fiecare an guvernele. Sunteţi pregătiţi şi voi de aceasta?”, a spus Krumm.

Potrivit consilierului german, societatea moldovenească, puternic divizată de factorul orientării geopolitice, este pusă în faţa provocării de a alege calea de dezvoltare de mai departe. „Este o mare dilemă, este o provocare, trebuie să se decidă încotro se merge. Iar decizia trebuie să fie una corectă, astfel ca peste zece ani să nu se regrete că s-a comis o greşeală”, a declarat Krumm.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?