Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Chirtoca: Trebuie să convingem tineretul să trăiască, să-și crească copiii și să-și creeze cariera acasă (VIDEO)

13 mai. 2015,, 16:35   Politică
4512 10

Foto: noi.md

În cadrul prezentării programului său de gestiune a municipiului, candidatul la postul de primar general al Chișinăului Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu elevii și profesorii de la instituțiile de învățămînt mediu din capitală, relatează NOI.md.

Am comunicat cu două colective ale elevilor și pedagogilor, a relatat Vasili Chirtoca. Crește o generație frumoasă și demnă. Ei sînt activi, energici, curajoși și întreprinzători. Dau întrebări mature, și e corect – și ei sînt alegători și viitorul le aparține”, a specificat Vasili Chirtoca.

El a menționat că, comunicînd cu tineretul, și-a creat o impresie nu prea pozitivă: „La întrebarea directă – cîți dintre ei intenționează să părăsească Moldova, mulți au dat răspuns afirmativ!, a spus cu regret Chirtoca. Și noi sîntem obligați să schimbăm această situație. Partea majoră a activității echipei noastre pentru gestionarea capitalei va fi orientată spre aceea ca să convingem tineretul să trăiască, să-și crească copiii și să-și creeze cariera aici, acasă”.

La 13 mai, Vasili Chirtoca s-a întîlnit cu elevii și pedagogii de la Colegiul Național de Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și Liceului Teoretic Bulgar „Vasile Levski”. Chirtoca a povestit despre abordarea complexă a problemei ce vizează restabilirea și dezvoltarea orașului. El a promis să asigure locuri de muncă, locuințe accesibile, terenuri sportive, piscine și chiar funiculare.

Bazîndu-se pe sloganul electoral „De la vorbe la fapte”, Vasili Chirtoca a explicat și mecanismele concrete de realizare a promisiunilor sale: „Proiectul, finanțarea, realizarea, recuperarea mijloacelor. La fel ca în orice proiect economic. Iar doritori de a investi în capitală sînt foarte mulți, acest tip de investiții este unul dintre cele mai avantajoase”, a explicat candidatul la postul de primar general.

Vasile Chirtoca s-a făcut auzit: „Acest candidat mi s-a părut convingător și mi-a creat impresii plăcute, a mărturisit pentru NOI.md Daria Șelest, studentă a Colegiului de Medicină ”Raisa Pacalo”, care a primit de la Vasili Chirtoca personal o promisiune că havuzurile din Chișinău vor fi restabilite. Nu este exclus că voi vota pentru Vasili Chirtoca”, a spus tînăra.

„În cazul puțin probabil că nu voi fi ales în postul de primar general al Chișinăului, oricum voi deveni consilier municipal și programul elaborat de noi va fi realizat”, a promis mai în glumă, mai în serios Vasili Chirtoca la finalul întîlnirii cu tineretul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?