Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Nu există motive ca Kroll să refuze continuarea investigaţiilor, experţi

12 mai. 2015,, 10:10   Economie
2722 0

Foto: basarabia.md

Nu există motive ca Kroll să refuze continuarea investigaţiilor în cazul furtului din sistemul bancar moldovenesc, chiar dacă raportul a fost publicat fără consimţămîntul acesteia. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Dumitru Ursu, preşedintele Ligii bancherilor din Republica Moldova, consideră că dacă i se va propune, Compania Kroll va continua investigaţiile în cazul miliardelor furate de la cele trei bănci moldoveneşti. „Reacţia Companiei Kroll privind publicarea raportului a fost una modestă. Nu cred că acest lucru va afecta colaborarea de mai departe cu această companie”, a spus Ursu.

Şi analistul media, Cristian Tabără, este de părerea că Kroll va accepta să facă şi cea de a doua parte a investigaţiilor. „Nu cred că s-a produs un incident scandalos prin publicarea raportului. Ar fi fost mult mai grav, dacă acest raport ar fi fost dat publicităţii în mod anonim. A existat un interes public justificat pentru raportul Kroll. Deja se formaseră mai multe mituri, se vehicula cu furtul de miliarde dolari, calificat drept „jaful secolului” etc”, a declarat jurnalistul.

Expertul IDIS „Viitorul”, Corneliu Ciurea, s-a arătat mai rezervat în această privinţă. „Aş vrea să mă conformez la acest optimism. La fel, nu sînt optimist nici în privinţa restituirii banilor. Banii se întorc foarte greu. Dacă autorităţile vor reuşi să întoarcă aceşti bani, oamenii vor începe să aibă încredere în instituţiile statului”, a spus Ciurea.

Administraţia companiei americane Kroll susţine într-un răspuns pentru portalul „Mold-Street.com” că publicarea raportului privind fraudele de la cele trei bănci ar putea compromite derularea celei de-a doua faze a investigației şi eficacitatea ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?