Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Timofti, despre raportul Kroll: „Eu am problemele mele şi mă gîndesc în altă parte”

11 mai. 2015,, 13:50   Politică
7258 22

Foto: noi.md

Eu am problemele mele şi mă gîndesc în altă parte acum. Asta le-a răspuns şeful statului, Nicolae Timofti, jurnaliştilor care l-au solicitat să comenteze jaful de miliarde din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Mai mult, pentru a oferi răspunsuri, Timofti spune că are nevoie să se pregătească minuţios şi să cîntărească fiecare cuvînt pentru a nu fi criticat ulterior de presă.

Şeful statului nu a vrut nici ieri să comenteze delapidările din sectorul bancar, iar în loc de răspuns, Timofti a fugit de presă.

Acum două zile, în cadrul audierilor parlamentare pe marginea jafului de miliarde, vicedirectorul SIS, Vadim Vrabie a declarat că preşedintele Nicolae.

Timofti este prima persoană care a fost informată încă din 2013 despre furtul din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Asta chiar dacă anterior, Timofti declara că s-a informat din presă despre tranzacţiile frauduloase şi nu poate oferi prea multe detalii. Rezultatele companiei Kroll, care timp de o lună a investigat jaful din sectorul bancar, arată că gaura financiară din cele trei bănci este de 18 miliarde de lei, bani care puteau deveni datorie publică, urmînd să fie acoperită de cetăţeni în următorii 15-20 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?