Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Shor află astăzi dacă va fi plasat în izolator

11 mai. 2015,, 11:12   Societate
4371 1

Foto: noi.md

Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe astăzi privind arestarea omului de afaceri Ilan Shor. În acest sens, va fi examinat recursul procurorilor anticorupţie privind anularea încheierii Judecătoriei Buiucani prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu a învinuitului Ilan Shor.

Procurorii au cerut schimbarea măsurii de reprimare din „arest la domiciliu” în „arest” pentru 30 de zile în izolator.

Şedinţa este preconizată pentru ora 13.00.

Controversatul om de afaceri Ilan Shor a primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul băncilor devalizate, asta chiar dacă procurorii au cerut ca el să stea în izolator. Shor figura pînă miercuri în calitate de bănuit, iar procurorii au decis să-i schimbe statutul în învinuit, el urmînd să fie arestat.

Potrivit investigației Kroll, controversatul om de afaceri s-ar afla în spatele acțiunilor de devalizare a BEM, Banca Socială și Unibank.

„Ceea ce este neclar în prezent este dacă el (Ilan Shor n.r.) a acționat de unul singur sau a fost vorba de acțiuni concertate, cu participarea altor părți”, se arată în una dintre concluziile raportului Kroll.

Shor consideră „măsura arestului, solicitată de anchetatori, ca fiind una abuzivă”, avînd în vedere faptul că a „colaborat deschis cu organele de anchetă”. El spune că s-a prezentat la solicitarea anchetatorilor de cîte ori a fost nevoie și a „dat toate declarațiile necesare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?