X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ghimpu: Principalul vinovat al furtului din bănci nu este Ilan Șor

8 mai. 2015,, 13:15   Politică
8373 3
Гимпу: главный виновник кражи денег - не Шор
Foto: golos.md
Principalul vinovat al furtului banilor din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank nu este Ilan Șor, consideră liderul Partidului Liberal (PL), deputatul Mihai Ghimpu. El a spus, la un post privat de televiziune joi seara, că adevăratul „autor al furtului banilor stă în spatele lui Șor”, informează agenția Infotag.

„Oamenii vor capul cuiva (pedepsirea - "I"). Dar nu este capul lui Drăguţanu sau al lui Șor. Acest cap se află în spatele lui Șor. Cel ce trage de sfori. Este imposibil de furat asemenea sumă de bani fără implicarea unor lideri politici aflaţi la putere”, a spus Ghimpu.

Răspunzînd la întrebările jurnaliştilor, liderul liberalilor a declarat că, dacă subiectul va fi supus votului în Parlament, deputaţii din PL vor vota pentru demisia lui Drăguţanu.

"Noi l-am desemnat la funcţia de guvernator al BNM. Noi niciodată nu i-am dat indicaţii. Iar cei care au furat miliardele acum vor să iasă basma curată. Presiunea societăţii este prea mare. Dacă va fi pusă problema demisiei, noi vom vota pentru", a menţionat Ghimpu.

Liderul liberalilor le-a recomandat Zinaidei Greceanîi şi lui Igor Dodon (liderii Partidului Socialiştilor - "I") "să tacă în această situaţie".

"Şi ei au furat Banca de Economii cît au putut, cînd erau la putere. Problema este că la noi se fură de circa 25 de ani. Fiecare guvernare a furat", a declarat Ghimpu.

Potrivit lui, prin furtul banilor din bănci, imaginea Republicii Moldova a fost serios prejudiciată.

"Dacă nu s-ar fi întîmplat acest jaf, la summitul de la Riga Moldova putea să depună cerere de aderare la Uniunea Europeană. Autorii acestei situaţii au lovit în inima viitorului Republicii Moldova", a opinat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?