X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Țigările nu au trecut Prutul

7 mai. 2015,, 15:00   Societate
2922 3
Сигареты не прошли Прут
Foto: gov.md
Grupul interdepartamental de investigații al MAI și Procuraturii Generale a Republicii Moldova a reprimat activitatea unei grupări criminale, ai cărei membri s-au specializat în contrabandă de loturi impunătoare de articole de tutungerie în România. Informația a fost comunicată joi, 7 mai, în cadrul unei conferințe de presă speciale, de către viceministrul de interne, generalul Ion Țurcanu, conducătorul Direcției investigații speciale a Poliției de Frontieră, Radu Patrașcu, și șeful-adjunct al Direcției urmărire penală a Poliției de Frontieră, Mihail Cornei, relatează NOI.md.

Timp de două zile, 21 și 22 aprilie, angajații Poliției de Frontieră, cu participarea Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, au efectuat percheziții, rețineri și audieri ale 38 de figuranți ai cercetării activității grupării criminale a contrabandiștilor de articole de tutungerie, care au utilizat un canal nelegitim de transportare la frontiera de stat cu România. Canalul de contrabandă a fost organizat cu participarea a cel puțin unui angajat al Poliției de Frontieră, reținut împreună cu opt conducători presupuși ai grupării criminale.

În cadrul acțiunilor de urmărire, organele de drept au depistat și confiscat opt arme de vînătoare, cîteva pistoale (atît de foc, cît şi traumatice), peste 600 de cartuşe de diferit calibru, peste 60 de telefoane mobile și 100 de cartele SIM, tehnică de calcul, circa 15 mii de euro, mijloace de transport, inclusiv bărci gonflabile, folosite pentru transportarea contrabandei peste Prut.

Dosarul penal a fost intentat la 7 aprilie, în baza art. 284, p.1 a CP al RM („Crearea sau conducerea unei organizaţii criminale”). Investigația, la care au participat și colegii din România, a durat circa opt luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?