Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Șor este dispus să coopereze cu organele de anchetă

6 mai. 2015,, 09:45   Economie
13309 7
Илан Шор прокомментировал отчет Kroll
Fotо: kp.md
Businessmanul Ilan Șor a respins informațiile potrivit cărora el a părăsit Moldova, și a declarat că analizează raportul publicat de Compania „Kroll” după investigarea situației de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Potrivit lui, în document sînt multe lucruri despre care omul de afaceri a vorbit anterior: „gaura financiară” la Banca de Economii s-a format încă pînă la sosirea investitorului privat și ai au fost nevoiți să o acopere. „Banca a fost jefuită pînă în momentul sosirii investitorilor privați!”, a declarat Ilan Șor într-un interviu exclusiv acordat ziarului „Komsomolskaia pravda v Moldove”, relatează NOI.md.

„Examinăm raportul. Multe lucruri în el coincid cu ceea despre ce am vorbit anterior: că gaura s-a format încă pînă la sosirea investitorului privat și noi am fost nevoiți să o acoperim. În ciuda articolelor pe care le vedem astăzi, eu mă aflu la Chișinău. Eventualii comanditari și-ar dori foarte mult ca eu să plec și ca adevărul să nu iasă la iveală. Eu nu voi proceda astfel și voi fi în Moldova pînă în momentul în care va fi dezvăluit adevărul”, a declarat Ilan Șor.

El a spus că cooperează activ cu ancheta, prezintă toate documentele necesare. „Noi înșine sîntem interesați mai mult ca oricine să aflăm adevărul – cine a furat banca, începînd cu anii 90 și pînă în 2013. Vreau să spun că imediat după finalizarea analizei raportului, eu neapărat voi ieși cu explicații, posibil în cadrul unei conferințe de presă, în viitorul apropiat. Vreau să subliniez încă un moment important, despre care am vorbit: banca a fost jefuită pînă în momentul sosirii investitorilor privați!”, a specificat businessmanul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?