X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Buga: 80 la sută din medicamente s-ar putea ieftini (VIDEO)

5 mai. 2015,, 18:15   Societate
4409 2

Foto: noi.md

Prețul la circa 80 la sută din medicamentele de pe piața farmaceutică din Moldova ar putea scădea cu 14 la sută, a anunțat astăzi ministrul Sănătății, Mircea Buga. Potrivit acestuia, diminuarea prețurilor va fi posibilă în urma adoptării unui nou mecanism de stabilire a prețurilor la preparatele farmaceutice, informează NOI.md.

„În prezent, la prețul de înregistrare a medicamentelor se aplică un adaos comercial. Anterior era doar un singur adaos comercial, care era de 40 la sută pentru toate tipurile de medicamente. Inițiativa prevede extinderea numărului grupurilor de medicamente pînă la cinci și aplicarea unor adaosuri diferențiate. Cînd va fi implementat acest mecanism, prețul pentru toată gama de medicamente ar putea scădea cu 14 la sută. În principul 80 la sută din toate medicamentele de pe piața farmaceutică vor fi pasibile de diminuarea prețurilor”, a precizat Buga.

O altă modificare aprobată de Guvern va permite Ministerului Sănătății să intervină în vederea diminuării prețurilor la medicamente atunci cînd moneda națională se va aprecia.

„Anterior, doar la solicitarea furnizorului de medicamente putea fi modificat prețul, și doar în creștere. Mecanismele noi permit modificarea prețului de înregistrare a medicamentelor și diminuarea acestora”, a spus Buga.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?